Fränkische-Schweiz-Marathon 2022

No i tak někdy končí celkem slibně rozjetý závod. Do špurtu jednoho ze závodů Německého poháru Fränkische-Schweiz-Marathon 2022 jsem nastoupil v háku za Vico Merklainem, který závod vyhrál. Z mého pohledu to bylo velmi slibně rozjeté na druhé místo, nejhůře na třetí a bylo celkem jisté, že kvůli nedostatku místa nebude nikdo z levé strany předjíždět a tím že Vico celkem rychle se mnou v háku předjížděl napravo jedoucího Jůrgena Doringera, tak ještě 200 metrů před cílem jsem se viděl na druhém místě. Jak se říká, dokud nemávnou praporem, není konec. K mé smůle to z levé strany zkusil rozhodnout bezmozek a když zjistil, že se tam nevejde tak místo aby ubral, tak se začal cpát doprava a tím mě v rychlosti 51 km/h sestřelil. Děkuji Johannes Herter za to že jsi mi posral závod a vzhledem k tomu že už to nebylo poprvé, co jsi mě během závodu ohrozil, těším se na naše osobní setkání. Kdybys byl frajer tak se přijdeš omluvit, ale jelikož jsi hned po dojezdu zmizel, tak je vidět že jsi zmetek.

Udělal jsem kotrmelec, ale paradox je, že až na pár malých škrábanců na kole a na mě to dopadlo s ohledem na tu rychlost relativně velmi dobře.

Potom co mě postavili zpátky na kola, jsem nedokázal nahodit řetěz na kazetu a tak se z handbiku stala běžecká formulka a za zadní kola jsem ještě doručkoval do cíle na čtvrtém místě.

Ještě k závodu - start z první lajny, ale ta absence závodních kilometrů trošku chyběla a do 1/3 jsem trošku trpěl, až někde na 30-tém kilometru to začínalo mít jiskru a v závěru jsem začal trošku i útočit. Až na ten konec...

---------------------------------------

Opět se potvrdilo to, co dlouho avizuji. Kategorie MH3 je jezdecky velmi vyrovnaná, proto se běžně stává, že do špuntu přijíždí pěti i vícečlenná skupina. A to na rozdíl od jiných málo obsazených kategorií kde se závodí v „pěti lidech“ a jednotliví jezdci přijíždějí do cíle „pět minut“ po sobě. Na to by měli přihlížet pořadatelé, ale i ti co náš sport sledují či podporují, protože se od toho odvíjí mnoho dalších věcí... Dále tvrdím, že většina běžeckých tratí nesplňuje bezpečnostní kritéria pro cyklistiku, protože pořadatelé nepočítají s variantou, že se může do cíle přiřítit skupina 10 (i více) lidí v 50 km rychlosti. Jelikož se stává tento sport čím dál nebezpečnější, jak při závodech tak i při tréninku, navíc dosáhnout na jakýkoliv reprezentační budget je v mé kategorii 3x těžší než těch v málo obsazených a kdy k tomu člověk potřebuje přistupovat čím dál tím víc profesionálně, což také není zadarmo a v tom bordelu pod vedením tolik opěvované "Hniličkovy" úřednické agentury, stále častěji hledám nějaký důvod proč v tomto sportu pokračovat.

 Video z dojezdu:

https://baer-service.de/ergebnisse/FSM/2022/211

Přidat příspěvek do diskuze

*Povinné položky

15. 9. 2022

maraton

Prosím tě,diskli alespoň toho Johannesa Hertera ? Měl by skončit !

JAN PIHERA

Děkuji všem, kteří mi pomáhají

Sponzoři